Pasjonaci z „Karczmy pod Lotniskiem”  i Beskidzkiego Klubu Kulinarnego gotują na Złotych Łanach

Po raz kolejny w Centrum Informacji i Pomocy przy Spółdzielni Mieszkaniowej „Złote Łany” można było obserwować przy pracy prawdziwych pasjonatów kuchni i dobrego smaku Jana Dutkę, menedżera i szefa kuchni „Karczmy Pod Lotniskiem” oraz Prezesa Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, Jacka Dutkę. Tym razem obaj Panowie jako główny temat spotkania wybrali jedno z najpopularniejszych warzyw w Polsce jakim jest kapusta. Przybyli  na ten pokaz mieszkańcy Złotych Łanów mogli poznać tajniki przyrządzania m. in. kapusty smażonej z kurczakiem oraz puree z dyni, muszli z kapustą i grzybami, duszonek kapuścianych czy też kwaśnicy. Oczywiście po skończonej prezentacji i omówieniu sposobów przyrządzania  tego warzywa wszyscy mogli spróbować przygotowanych potraw.

Warsztaty kulinarne  były organizowane  w ramach cyklicznie prowadzonych, przez Spółdzielnię Mieszkaniową „Złote Łany” i Fundację Aktywności Społecznej Złote Łany, działań pt. „Dzień sąsiada” mających na celu integrację lokalnej społeczności. Cieszyły się zresztą dużym powodzeniem bowiem gotowanie jest czymś więcej niż tylko sztuką przyrządzania wspólnych posiłków. Dla jednych to sposób na spędzanie wolnego czasu a dla pasjonatów to sposób na życie.

Serdeczne podziękowania dla obu Panów za pomoc i czas poświęcony na promowanie idei wspólnego gotowania .

Gotowanie 1 Gotowanie 4 Gotowanie 6