Serdecznie zapraszamy w październiku i w listopadzie na nowe spotkania na tematy kulinarne. Organizowane będą w ścisłej współpracy z Beskidzkim Klubem Kulinarnym. Stowarzyszenie to promuje tradycję kuchni Podbeskidzia, Śląska Cieszyńskiego wraz z lokalnymi produktami oraz zwyczajami. Beskidzki Klub Kulinarny to m.in. współorganizatorzy Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Zbójnickiej oraz mikroprojektu pt. „Transgraniczne tradycje kulinarne”. Członkowie klubu uczestniczyli w wielu prestiżowych konkursach kulinarnych spotykając się z uznaniem ze strony jury w postaci czołowych miejsc i wyróżnień.

Spędź czas w miłej i przyjaznej atmosferze, poznając nowe wymiary smaków i technik kulinarnych pod okiem naszych mistrzów gotowania. Warsztaty kierowane do entuzjastów i pasjonatów, do zabieganych i do tych, którzy dopiero oswajają się z kuchnią, oraz do tych odpoczywających przy gotowaniu. Słowem dla wszystkich.

Zapewnimy fajną zabawę, spędzimy twórczo czas, a wskazówki naszych kucharzy pozwolą Ci zaskoczyć znajomych niepowtarzalnymi pomysłami. Przyjdź i naucz się gotować smacznie, tanio i zdrowo.

Mamy nadzieje, ze spotkania na stałe wpiszą się w program Centrum. Pierwsze odbędzie się 19 października o godz. 16.00, a jego temat to „jesienne gotowanie – cukinia i dynia”; drugie 23 listopada o godz. 16.00 „jesienne gotowanie – kapusta”. Gorąco zapraszamy.

warsztaty kulinarne - październik-page-001